Zero waste princippet

Siden 2017 har vi hos Videung of Sweden produceret håndlavede gynger til babyer og børn. På nuværende tidspunkt er vi en niche på det skandinaviske marked, og du kan købe vores gynger i Finland og Sverige. Det er vigtigt for os at have miljøet i tankerne. Som forældre selv vil vi gerne bidrage til en bedre fremtiden.

Videung of Sweden – bidrager til en bedre fremtiden!
Idun – natur babygynge

I vores produktion af Videung of Sweden børnegynger og babygynger har vi implementeret zero waste princippet. Zero waste er et velkendt engelsk begreb, som betyder nul skrald. Princippet handler om grundig planlægning, så der ingen skrald er i sidste ende. Det inkluderer alle elementer, fra produktion og til emballage. Målet er selvfølgelig 0% affald. Vi er der ikke helt endnu men snart.

Zero waste i produktionen af svenske børnegynger og babygynger

Med zero waste princippet hos Videung of Sweden mener vi, at hele 97% af alt købt materiale bliver brugt. Vi bruger rester af stof, der er tilbage fra gyngeproduktionen til blandt andet charmerende bideringe med kaninøre. Men også til ekstra puder til vores babygynger og børnegynger. Det betyder, at 97% af vores købte materiale ender i vores slutprodukter. Fra tid til anden sælger vi også et patchwork quilt, som vi har lavet af stofrester. For at kunne implementere zero waste princippet kræves ekstra omhyggelig planlægning. Hver gynge, som vi fremstiller, planlægger vi med nøje punktlighed for at få mest muligt ud af det købte materiale.

Men du undrer dig måske over træpindene? Vi laver vores træpinde af birk, som derefter håndmales med vandbaseret maling velegnet til baby- og børnelegetøj (certifikat EN 71 – 3). Vi skærer også træpindene manuelt for at sikre, at så lidt som muligt bliver smidt ud. Hvad der er tilbage, sender vi dog tilbage til savværket, hvor det resterende træ omdannes til birkekrydsfiner af høj kvalitet.

Sidst men ikke mindst – alt materiale, vi bruger, er Oeko-tex certificeret. Det vil sige, at det er børne- og miljøvenligt. Uden giftige kemikalier, som er bedre for miljøet og naturen. Det er vigtigt for os, at alle vores produkter er økologiske, miljø- og børnevenlige!

Videung of Sweden – bidrager til en bedre fremtiden!

Videung of Sweden