Hvordan man hænger en gynge indendørs

Har du købt en børnegynge eller en babygynge, som du gerne vil hænge op og begynde at bruge? I så fald kan det være rart at vide, hvordan man trygt og sikkert hænger gyngen op. Det er nemt og tager ikke lang tid at samle en indendørs børnegynge eller babygynge. Den absolut nemmeste måde er at fastgøre gyngen til en eksisterende krog, tagbjælke, pull up bar eller lignende.

Hvordan man hænger en gynge indendørs

Hvis du ikke har en, kan du selvfølgelig også montere din egen ophængskrog. Det, der kræves for at hænge gyngen op, er en slagboremaskine og selve ophængskrogen. Nogle har allerede redskaberne derhjemme, mens andre kan låne det af en ven. Hvis ikke, er det altid muligt at leje en af de fleste byggemarkedet. Mere om, hvordan du fortsætter nedenfor.

Sådan hænger man en børnegynge eller babygynge op fra Videung of Sweden

Når du får din børnegynge hjem fra Videung, vil du se, at der er metalringe, der er bundet til rebene. Disse bør ikke løsnes, når gyngen monteres. De er allerede i midten af rebene, og det er dem, du skal hænge gyngen med.

Hvis du vil flytte stofgyngen til forskellige stedet i hjemmet, gøres dette nemt ved hjælp af metalringene. Du tager den bare ned fra ophængskrogen og hænger den op et nyt sted.

Kreative måder, hvorpå du kan hænge din indendørs børnegynge eller babygynge op

Ophæng med kun en krog – det fungerer ret godt.

Hvis du vælger kun at bruge en krog, er det vigtigt, at du sørger for, at krogen er stor nok til, at to metalringe kan passe ind i. Men også at gyngen har nok plads.

hvorpå du kan hænge din indendørs børnegynge eller babygynge op

Hvis du har bjælker derhjemme, kan du hænge din børnegynge eller babygynge op uden en krog og uden at skulle bore huller. Det er vigtigt at huske at kontrollere slid på rebene hver gang dit barn bruger gyngen.

Hvis du har bjælker derhjemme, kan du hænge din børnegynge eller babygynge op uden en krog og uden at skulle bore huller.

En anden mulighed er at hænge ringene i karabinhager. Bemærk, at karabinhagerne skal modstå mindst lige så meget vægt som ringene. På billedet kan du se karabinhager fastgjort til ekspander skruer. Disse bores gennem en metalbjælke.

hænge ringene i karabinhager

Her kan du hænge en børnegynge indendørs

Der er masser af steder, hvor du kan hænge en børnegynge fra Videung. Det mest almindelige er, at placere gyngen et sted indenfor, der giver dig et godt overblik over dit barn. Mange mennesker vil derfor have gyngen i køkkenet eller i stuen. Derfor fungerer det også at hænge gyngen i en dørkarm.

Hvis du ikke ønsker at bore huller i loftet, kan du også hænge gyngen i en pull up bar. Nogle har allerede en pull up bar derhjemme, der er fastgjort til en døråbning. I sådanne tilfælde løsnes pull up baren, stik metalringene igennem stangen, og hæng den derefter op igen. På denne måde behøver du ikke bore nye huller i hjemmet. Hvis stangen er tykkere end ringene, kan du også tråde rundt om rebene som på billedet.

Her kan du hænge en børnegynge indendørs

Hvis vejret er godt, og du vil bruge børnegyngen udenfor, er der også praktiske steder at hænge den midlertidigt. Du kan hænge gyngen fra en tyk gren, på terrassen eller i et almindeligt gyngestativ.

4 nemmer trin til, hvordan du hænger din børnegynge op

For at have succes med at hænge din indendørs børnegynge op skal du bare følge disse fire enkle trin:

  1. Vælg et sted – Start med at finde ud af, hvor du vil hænge gyngen. Husk at vælge et sted, hvor gyngen kan hænge frit. Vælg et sted, hvor barnet ikke kan røre gulvet, og hvor hverken barnet eller gyngen vil ramme ting, når den bruges. For eksempel en dørkarm eller fra loftet.
  2. Anskaf dig krogeTrapez kroge (se billede) til gynger kan principielt købes i alle gør-det-selv butikker. Dimensionerne, der passer til et gynge, er ca. 120-160 mm i længden og ca. 10-12 mm i tykkelsen. Spørg personalet, de vil med glæde hjælpe dig. Glem ikke, at du har brug for plugs til krogen, hvis du skal bore i et betontag. Disse er lidt bredere end selve skruen (12 mm plugs er f.eks. egnet til skruer mellem 8-10 mm). Glem heller ikke, at plugs skal være mindst lige så lange som skruen på trapez krogen. Det er tydeligt angivet på pakken. Men spørg igen personalet, hvis du er usikker. Køb altid en krog og plugs, der er beregnet til at hænge gynger op, den maksimale vægt er på pakkerne.

Hvis du har et tag af træ, behøver du ikke plugs. Det anbefales, at du bruger to trapez kroge pr. gynge (en krog pr. metalring).

Eksempler på krog og plugs:

Trapez krog 2 stk. 140 * 10 mm Beton plugs 2 stk. 12 mm i diameter

Trapez krog
Trapez krog (også kaldet ophængskrog

3. Bor huller til kroge – Borehovedet skal være så bredt som dine plugs. Hvis du har et plug på 12 mm, så skal du også have et bor på 12 mm. Bor huller i henhold til dine lugs længde plus et par ekstra millimeter. Sæt plugs i hullet, og skru derefter krogen i. Sørg for at skrue den helt ind. Hvis du har et tag af træ, behøver du ikke plugs. Det anbefales dog at bore et smallere hul end selve skruen, så det er nemmere at skrue krogen i.

4. Hæng gyngen op – Hæng din stofgynge op i krogene. Sidst men ikke mindst – sørg for at belaste gyngen med vægt for at sikre, at den er hængt op, som den skal. Sørg for at krogene er stabile. Nu er gyngen klar til brug!