Forskellen mellem babygynge og børnegynge

Undrer du dig over, hvilken gynge du skal købe? Eller hvilken af vores gyngemodeller, der egner sig bedst til dit barn? Her opsummerer vi forskellene mellem babygynger og børnegynger fra Videung of Sweden. Vi vil også tilføje, at der ikke er noget rigtigt eller forkert valg, men det er dog vigtig at huske, at en babygynge kun må bruges af børn, der kan sidde selv (fra ca. 6 måneder). Hvorfor, tænker du måske? Fordi, en babygynge kun fungerer som en siddende gynge, og børn under 6 måneder er ikke stærke nok i ryggen til at sidde op, hvorfor de heller ikke kan sidde i en babygynge. Ved brug af gyngen i en for tidlig alder vil forårsage rygskader på barnet.

De væsentligste forskelle mellem babygynge og børnegynge

babygynge
En babygynge Fröjd fra Videung of Sweden
  1. En babygynge er for børn fra 3 måneder, en børnegynge er derimod for børn fra 6 måneder, der kan sidde selv.
  2. Du kan justere ryggen på en babygynge fra at være liggende, til halvliggende eller siddende via rebene, der er placeret bag på gyngen. BEMÆRK! Det er ikke mening, at gyngen skal justeres hver dag, eftersom knuderne er ret stramme. Gyngen er dog beregnet til at blive reguleret i forbindelse med barnets vækst og behov. En halvliggende og liggende stilling er mere velegnet til mindre babyer. Børn på et år foretrækker at sidde op, og så kan det være tid til at justere din babygynge til en siddende stilling. Du kan ikke regulere en børnegynge til forskellige positioner.
  3. Alle vores babygynger har et langt ryglæn, er er lidt dybere end børnegyngen, hvilket giver babyen en hyggelig stemning inde i gyngen. Perfekt til rolige gyngeture og et godt sted at slappe af og tage den med ro. Børnegyngen er derimod en fremragende siddegynge til nysgerrige børn, der elsker at gynge og se sig omkring.

Så, hvilken gynge skal jeg købe?

Vi vil gerne gentage, at der ikke er noget rigtigt eller forkert valg, så længe barnet er ældre end 6 måneder. Dit valgt afhænger af barnet, og hvordan du som forælder vil bruge gyngen. Begge modeller er populære og meget værdsat.

Hvis barnet er meget roligt og lidt genert, kan en babygynge være bedst. Hvis dit barn på den anden side er nysgerrig, foretrækker at sidde op og se sig omkring, så anbefales en børnegynge. I sidste ende kender du som forælder eller nær slægtning dit barn bedst. Så gå efter din mavefornemmelse, når du skal vælge en gynge.

Vil du give en gynge i gave?

Leder du efter en dåbsgave? Så anbefaler vi en babygynge. Vil du dog købe etårs gave til dit barn? Så anbefaler vi en børnegynge i stedet.

Ønsker du at købe en gave til børn, der er mellem 6 måneder og 11 måneder? Så er det et spørgsmål om smag! Gå efter din mavefornemmelse. Der er ikke noget rigtigt eller forkert valgt. Begge gynger vil være et hit!

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@videungofsweden.com eller se under FAQ.

Videung of Sweden