Hvorfor er det godt at gynge

Så, hvorfor er det godt at gynge? Først og fremmeste, børn elsker at gynge! At gynge giver en legende følelse af frihed samt en kilden i maven. At blive skubbet af far eller mor kan være den ultimative leg for børn i alle aldre. Det er en simpel leg, som du kan have med både familie og små venner. At gynge er noget, der hører til det at være barn.

gynge

Børn er altid frisk på en gyngetur. Det er en leg, der aldrig bliver kedelig. At gynge er dog ikke kun en sjov leg men, det er også meget godt for børns udvikling.

Syng for barnet mens i gynger

Forskning har vist, at sang, mens barnet gynger, betyder, at de lærer tempo og rytme på helt nye niveauer. Babygynger fra Videung of Sweden er lavet til børn fra 3 måneder op til 3 år. Babygynger er også fremragende til en lille lur.

Børnegynger fra Videung of Sweden er for børn fra 6 måneder, eller når barnet kan sidde selv. Perfekt til nysgerrige babyer, der ikke vil ligge ned.

Disse praktiske indendørs stofgynger er ergonomiske, åndelige og giver dit barn komfort. I disse behagelige gynger kan dit barn gynge i timevis, og på den måde kan du skabe en god interaktion mellem dig og barnet. Her kan du finde vuggeviser, som du kan synge for dit barn, mens du gynger.

Styrk dit barns mod

Vidste du, at en så simpel leg som at gynge skaber modige børn? Det er en udfordring for børn at turde gynge, tage afsæt og skabe fart ved at læne sig frem og tilbage. Hvis dit barn selv gynger, vil det derfor føle sig stolt, uafhængigt og få en god selvtillid. At gynge skaber simpelthen modige og rolige børn, der tror på deres egne evner, og som tør udfordre sig selv.

Når børn gynger, føler de tyngdekraften. De kan se, hvordan gyngen hænger løst i luften, og hvor svært det kan være at komme op i den. Hvordan klatrer man op i gyngen, der svinger frem og tilbage? Måske skal vedkommende bede mor eller sin bedste ven om hjælp, eller måske kan vedkommende selv finde ud af det efter et stykke tid. At gynge får små børn til at tænke sig om en ekstra gang.

Lektien og kunsten af at gynge

Det bedste ved at gynge er dog, at børn lærer så mange nye ting. Hvordan skubber man sig selv frem og tilbage, når man er kommet op i gyngen? Det er et problem, man selv skal løse ved at prøve sig frem eller se på andre, der gynger.

Hvordan man stopper svinget og hopper af, er en anden lektie, man skal lære, når man gynger. Når man gynger, lærer man også at falde, børste snavs af og prøve igen. Ikke alle formår at stoppe gyngen og komme af den, når den bevæger sig. Måske er det også derfor, børn bliver modige af at gynge. De lærer simpelthen, at det ikke er så farligt at falde ned og slå sig.

Det er også vist, at fysisk aktivitet er god for læring, koncentrationen og til at holde fokus i skolen. At gynge er derfor den perfekte aktivitet i frikvarteret. Så det er ikke underligt, at skolegårde ofte har gynger. Gyngning kan forbedre dit barns evne til at løse problemet, øge deres selvtillid, få en bedre hukommelse, koncentrere sig og kontrollere stress, der kan opstå.

Sidst men ikke mindst – alt dette vil i det lange løb føre til, at dit barn får gode resultater i skolen, bliver lykkeligere og får bedre selvtillid. Alt sammen, fordi din baby begyndte at gynge som barn.

Videung of Sweden