SIDDEGYNGE FOR BØRN – SAMLEVEJLEDNING

Når du har fået din siddegynge, er det tid til at samle den og hænge den op. I pakken, du modtager, er der, ud over selve gyngen, instruktioner om, hvordan du samler den. Det er hurtigt og nemt at samle en siddegynge. Gyngen har et simpelt design, hvilket betyder, at du på få minutter kan samle den helt uden værktøj.

Med gyngens enkle konstruktion kan du selv samle den. Husk, det er meget vigtigt at stramme alle knuderne ordentligt. Det er dem, der holder stofgyngen i luften og garanterer dens sikkerhed.

SIDDEGYNGE

Saml alle dele

Når du får pakken hjem med børnegyngen, skal du først fjerne al emballage. Sørg for, at dit barn ikke får fat i det, men hold det uden for rækkevidde. Kontroller derefter, at du har alle dele. Pakken skal indeholde fire træpinde, en stofgynge, to reb i bomuld, to metalringe og en pude.

Start med at placere træpindene i lommerne på børnegynge. Alle pinde har samme længde, så det betyder ikke noget, hvilken lomme du lægger, hvilken pind i. Tag derefter de to bomuldsreb ud. De to metalringe, der er inkluderet i pakken, er allerede monteret på rebene. Fjern ikke disse ringe. Metalringene er allerede placeret og bundet, hvor de skal være, dvs. midt på rebene.

Hæng siddegyngen op

Anbring derefter en pind ved ryggen, over de to pinde i siden, og træk et reb gennem hver side af rygpinden. Anbring derefter en pind foran på gyngen under de to pinde i siden, og træk også rebene gennem fronten. Lav derefter en knude under hver pind, dvs. i alt fire knuder. Pas på ikke at stramme de fire knuder for stramt endnu, da du bliver nødt til at justere gyngen og dets højde lidt senere i denne samlevejledning.

Hæng siddegyngen op

Nu er det tid til at hænge gyngen op. Sørg for, at du har monteret to ophængskroge, hvor du gerne vil have, at gyngen skal hænge. Start med at beslutte dig for, hvilken højde du vil have, at gyngen skal hænge. Husk, at børnegynge ikke må hænge så lav, så dit barn kan nå gulvet med fødderne. Når du har justeret og afbalanceret børnegynge, er det tid til at stramme knuderne ordentligt. Sørg for at binde dobbeltknob for ekstra sikkerhed.

Husk at veje og stablisere siddegyngen

Når gyngen er hængt op, skal du lægge vægt i. På denne måde sikrer du, at gyngen og alle knuder er ordenligt bundet. Under brug kan din børnegynge fyldes med op til 25 kg. Hvis gyngen ikke kan bære vægten, bør den ikke bruges af et barn. Reb, der ikke er testet og korrekt bundet, kan være til fare for dit barn og medføre alvorlige kvæstelser.

Sørg for, at børnegyngen hænger lige og er stabil. En skråt hængende børnegynge, der er ustabil, kan udgøre en risiko for at tabe dit barn. Dette kan også føre til alvorlige kvæstelser. Derfor er en korrekt installation, med testet belastning, altafgørende.

Så snart din børnegynge er samlet, hængt op og testet, kan du begynde at bruge den sammen med dit barn. Du har nu et værdifuldt legetøj derhjemme, der giver naturlige gyngeture og stor glæde. Læs også, hvordan du bedst passer på din børnegynge i træ.

Videung of Sweden